Inleiding Hohe Messe

Als je naar zo’n imposant werk als de Hohe Messe gaat luisteren, is het leuk om er meer van te weten. Daarom hebben we Govert Jan Bach, programma-maker en auteur én Bach-kenner, gevraagd om voorafgaand aan ons concert op 3 december een inleiding te houden over de Hohe Messe in de foyer van het Muziekgebouw aan het IJ. De lezing kan gratis bezocht worden door de concertgangers en overige belangstellenden.

Over Govert Jan Bach

Govert (Jan) Bach is een bekende op het gebied lezingen over klassieke muziek. Daarbij is hij programma maker en auteur over klassieke muziek. Hij is gespecialiseerd in het leven en de werken van de componist Johann Sebastiaan Bach en auteur van luisterboeken over diens werk. Op de concertzender is hij dagelijks te beluisteren met een inleiding en toelichting over een werk uit het uitgebreide oeuvre van Bach. Heel leuk om naar te luisteren!

Govert Jan is opgeleid als psycholoog en werkzaam geweest als psychotherapeut. Hij deelt een vroeg-zeventiende-eeuwse voorouder met Johann Sebastian Bach, maar is verder geen familie van de componist.

Kijk hier voor meer informatie over Govert Jan Bach.

Kom op tijd!

De inleiding van Govert Jan Bach vindt plaats voorafgaand aan het concert.

Start: 19.15 uur

Foyer Muziekgebouw

De Grote Bach Atlas

De Grote Bach Atlas is Govert Jan’s laatste boek. Het is een atlas van het levensverhaal van de jonge Johann Sebastian Bach, die lopend lange tochten door Duitsland maakte, voornamelijk op weg naar een hogere aanstelling als componist, koorleider en dirigent, maar ook om familieleden op te zoeken. Het is geïllustreerd met landkaarten en tal van afbeeldingen van landschappen, steden en kerken uit de eerste decennia van Bachs leven. Het bevat het een uitgebreide Spotify muzieklijst van Bachs composities.

Lees hier een recensie over de Grote Bach Atlas.

Koop de Grote Bach Atlas en sponsor de ABV!

Wij zijn heel blij met zijn enthousiaste medewerking, zowel op de concert dag als op de Bach in Oost (mid)dag op zaterdag 16 september. Op beide gelegenheden namelijk zal zijn laatste boek “de Grote Bach Atlas” te koop zijn en zal Govert Jan er zijn om het te signeren!

Aanschaf ervan sponsort de ABV want de winst doneert Govert Jan aan de ABV.