Uitvoering Hohe Messe groot succes

Op 3 december 2923 voerden we Bachs meesterwerk en visitekaartje uit: de Hohe Messe. Het was een prachtig concert met geweldige solisten en ons eigen Barok-orkest. Wat een eer om dit bijzondere werk te mogen uitvoeren.

De Hohe Messe, ook bekend als de Mis in b-klein, wordt beschouwd als een van de hoogtepunten van Bachs indrukwekkende oeuvre. Bach stelde deze mis aan het einde van zijn leven samen uit wat hij zelf het beste vond van alle vocale muziek die hij in de loop van zijn carriere had gecomponeerd. Dat resulteerde in een prachtige werk vol contrasterende stijlen, vormen en compositietechnieken.

Solisten
De volle zaal genoot van alle fantastische koorstukken en van de vier uitmuntende solisten die de solostukken voor hun rekening namen. Sopraan Elisabeth Hetherington, counter tenor Leandro Marziotte, tenor Camilo Delgado Diaz en bas Joris van Baar oogsten veel bewondering. Lees hier meer over de solisten

Bijzondere locatie
Bij een bijzonder concert hoort een bijzondere locatie. Daarom hadden we dit keer gekozen voor het Muziekgebouw aan het IJ. Een zaal met een prachtige akoestiek. Heerlijk om daar een keer te kunnen zingen.

Inleiding door Govert Jan Bach
Voorafgaand aan het concert gaf Govert Jan Bach, programmamaker en auteur van de Grote Bach Atlas een inleiding over de Hohe Messe.

Lees hier meer over Govert Jan Bach.

Hohe Messe Publicatie

Wil je meer weten over de Hohe Messe en van deel tot deel worden meegenomen door Bachs noten?

Bestel dan onze speciale Hohe Messe publicatie. In deze publicatie gaat muziekwetenschapper (en lid van de ABV) Lonneke Tausch in op de ontstaansgeschiedenis, opzet en betekenis van de Hohe Messe.

Deze publicatie is te bestellen voor slechts 5 euro (+ verzendkosten). Vermeld in de mail duidelijk je adres.

Klik hier om deze uitgave te bestellen.