Wie zijn wij?

Ambitie en gezelligheid

De Amsterdamse Bachvereniging is een gemengd klassiek koor met 50-60 enthousiaste zangers en zangeressen. In het koor heerst een plezierige sfeer, maar er wordt  zeker ook serieus gemusiceerd. Het is juist die combinatie die maakt dat we muziek kunnen maken van hoge kwaliteit.

Gemiddeld twee keer per jaar geven we een concert, waarbij uiteraard vaak Bach op het programma staat. Maar we hebben de afgelopen jaren ook veel andere muziek gezongen. Zoals het Requiem van Mozart, een programma met Spaanse Barok en Monteverdi en Schütz.

Het koor wordt sinds maart 2020 geleid door Enrique López-Cortón. Samen met hem kijken we hoe we het koor naar nog grotere hoogte kunnen brengen. Dat begint met een ambitieus programma. Eind 2023 voeren we daarom de Hohe Messe van Bach uit. Het visitekaartje van Bach. We hopen hiermee ook ons eigen visitekaartje af te geven.

Ons repertoire

Ons repertoire bestaat uit stukken van Bach en tijdgenoten. Maar we maken ook muzikale uitstapjes. Zo hebben we onlangs een programma Spaanse Barok uitgevoerd.

Al 50 jaar mooie muziek

De Amsterdamse Bachvereniging bestaat sinds 15 oktober 1969. In 2019 vieren wij ons 50-jarig bestaan. Dat deden wij met een bijzonder jubileumconcert in de Dominicuskerk in Amsterdam, waarbij wij vijf eeuwen ‘Gloria’-werken zongen, waarvan de laatste zelfs gecomponeerd was door een van onze eigen koorleden, Maarten van Norden. Een waar hoogtepunt!

Ook brachten wij ter gelegenheid van deze feestelijke gelegenheid een lustrum-boekje uit waarin alle wetenswaardigheden van ons koor van de afgelopen 50 jaar te lezen waren.

Kijk hier voor een impressie van ons 50-jarige bestaan